2011. október 12., szerda

Olajos savanyúkáposzta



Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én kezdem érezni a tél közeledtét....no nem a hidegből következtetek erre, hanem hogy egyre többször kívánok meg C-vitaminban gazdat étkeket - leginkább káposztát!
Ha emlékeztek nemrég Székely-káposzta volt soron, és akkor kicsit elspóroltam a savanyúkápiból...

Ehhez a remek vitaminbombához nem kell más:

25 dkg savanyúkáposzta
1/2 fej lilahagyma
kb 1 dl olivaolaj
pirospaprika

A fent felsoroltakból a hagymát karikára vágjuk, a sav.káposztát kicsit átmossuk (nem kell teljesen kimosni!), ezeket összekeverjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük az olajjal.
Mindezeket alaposan átkeverjük, hogy homogén legyen és eltehetjük legalább fél napra, hogy összeérjen. Akár napokig is "rájárhatunk" - ha maradna belőle!

Nálunk nagy kedvenc, mert felhasználása sokoldalú....lehet simán zsíroskenyér mellé fogyasztani, bármilyen főételnél, húsnál savanyúság helyettesítőként, vagy megállja a helyét saláta helyett is egy sülthúshoz.

Próbáljátok ki, mert egyszerű, gyors és tényleg tele van hiánypótló c-vitaminnal, ja és még finom is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése