Egy gyors szombati ebéd? No jó, kis segítséggel! Történt ugyanis, hogy tanácstalan voltam a szombati ebéddel kapcsolatban.....van ez így - nem igaz?! Segítséget kértem az egyik blogos gyűjtőcsoportban, és persze kaptam is ötleteket. Az egyikből következett ez a krémleves. Megjegyzem, jó volt a fogadtatása.
Az elkészítése igen egyszerű és gyors. A hozzávalók tetszőlegesek, olyan "ami van azt tesszük bele" formában.
Nálam most mindenből volt egy kevéske, így került bele 2 db burgonya, 1 szál sárgarépa, 1/2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma és 10 dkg fagyasztott borsó.
A fenti zöldségeket kis olajon megpirítjuk és felöntjük egy leveskockából készült alaplével. Nem kell sok lé, csak annyi, hogy bővebben lepje el a zöldségeket. Gyorsan megfőnek, úgy kb 10-15 perc kell csak nekik. Ekkor a turmixba tesszük a sűrűjét és pürésítjük. Ha szükséges a visszamaradt lével tudjuk higítani.
Hozzákeverünk 2 kanál tejfölt, tehetünk hozzá még borsot és egy kis chilit is (nem árt neki, elhihetitek!).
Tálalásig félretesszük.
A kenyérkockákat is elkészítjük.
Nálam mostanában kicsit több kenyérféleség maradt meg a megszokottnál, így volt a kamra polcán egy üvegben lepirított kenyérkocka. De természetesen frissen is elkészíthető a sütőben kissé megszikkasztva.
Egy serpenyőbe olaj-vaj keverékét tettem, beleraktam a kenyérkockákat és barnábbra pirítottam. Megszórtam "sültkrumpli fűszerkeverékkel" és átforgattam vele.
A kész leves kapta koronául ezeket a ropogós , fűszeres kenyérkockákat.
Elképzeltem a kamrádat, ahogy szép sorban sorakoznak az eltett befőttek, láttam a kenyérkockás üveget is :-) Finom lehet ez a leves! A pirított zöldségek nagyon jó ízt adhatnak neki
VálaszTörlés