2012. június 21., csütörtök

Pizza - töltött széllel


Megkezdődött a vakáció! ezt már többedszer konstatálom itt a blogban is...... talán stresszel a tény? áááá
Tehát megkezdődött az újabb őrület az ügyben is, hogy melyik nap mit egyenek a lurkók, amikor a mama vigyáz rájuk? Évről évre rutinosabbakká válunk , de vannak standard étkek, amik bármikor bedobhatók. Persze, hogy ilyen a pizza!!!! 
Ez most egy gyors szombati ebédre készült, de már rendelés van leadva a héten bármelyik napra......
Az érdekessége pedig abban volt, hogy a tészta szélét sajttal töltöttem meg! Nálunk mondjuk eddig sem jelentett problémát, hogy megmaradna a pizzatészta széle....de azért így biztos voltam benne, hogy hamarabb elfogy. 

A tészta a szokásos:
50 dkg liszt, (lehetőleg szobahőmérsékleten, de lehet egy kicsit mikrózni langyosra!) 
1 csapott ek só

1 tk oregano
bors
2 dkg friss élesztő v. 1 tasak szárított 
1 db kockacukor
3 dl víz
1/4 dl olaj

Pizzaszósz:
1 doboz (40dkg) paradicsom konzerv
2 kk szárított oregáno
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 ek sűrített paradicsom v. ketchup
bors


A tésztát elkészítjük és a tepsibe igazítjuk. A szélére a reszelt sajtból sorakoztatunk és felhajtjuk a tésztát körben. 
Aztán mehet a szósz a tésztára..... és jöhetnek a feltétek!!! Nálunk most az alap a sonka-kukorica volt, de került még fel mozzarella, olíva bogyó (fekete), ananász és egy kis pepperoni......
Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét - jó bőven, mert úgy szeretjük! és mehet az előmelegített sütőbe 15-20 percre. 

Javaslom kipróbálni , mert szerintem mindenkinél sikert arat ez a kis csel a hagyományos pizza esetében!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése