2012. június 17., vasárnap

Levendulás cukor


Aki olvasgatja már a blogomat, tudja, hogy megfertőzött Limara!!!! Legelőször is a keltekkel, és ezzel együtt a blogjával is, no meg mi a másik?.... hát persze, hogy a LEVENDULA!!! Azt is tudjátok már, akik olvastok, hogy régebben - mondjuk úgy fiatalabb koromban - a világból ki tudtam volna szaladni a levendula illatától is! Azt meg anno végképp elképzelni sem tudtuk ,hogy nemcsak nézzük, szagoljuk, hanem esszük is a levendulát! De ma már ez is "természetes" lett többünk számára. sőőőőt! ha eljön a levendula szezon - már pedig itt tombol az ajtónkban - akkor előkerülnek a már megszokott, megszeretett levendulás receptek, és jönnek a még ki nem próbált, de kíváncsivá tett egyéb felhasználási formái ennek a gyönyörűséges lila virágnak.

Ez a cukor is egy ilyen..... Azt minden gyakorlott, de megkockáztatom akár kezdő háziasszony is tudja már, hogy vaníliás cukrot úgy készítünk házilag, hogy egy üveg cukorba beledugjuk a vanília rudat. Ez megvan! No ennek példáján készítjük a levendulás cukrot ! Mert ugye nincs élet levendula ízű cukor nélkül!!! 

Egy erre a célra kiszemelt üvegbe beleállítunk egy csokor levendulát és megtöltjük kristálycukorral. Ennyi!
Hagyjuk állni. minél tovább marad , annál intenzívebb a levendulaíz. 
Felhasználását most nem is kezdeném el sorolni, mert szerintem végtelen.....
Csak csendben jegyzem meg, hogy gasztroajándéknak is kitűnő.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése