2011. október 15., szombat

Virsli-szivecske



Anno valahol újságban láttam ezt a virslimegoldást Valentin-napi meglepetésvacsora ötletnek...Aztán itt valemelyik blogon is szerepelt, és ne haragudjon, akinél fent van de már nem emlékszem kinél.
Aztán egyszer eszembe jutott és megleptem a fiúkat ezzel vacsorára.... Azóta nagy kedvenc lett minálunk! A Zuram többször kéri, a kicsi hercegem pedig csak virsli-szivecskét kér (ő nem szereti a tojást - sem). Így volt ez ma is...

Gondolom mindenki látja a készítés módját, de hátha valaki mégsem...
A virslit hosszában elvágjuk, annyira, hogy a vége egyben maradjon. Aztán kifordítjuk és fogvájóval összefogjuk. Pici olajat teszünk a serpenyőbe beletesszük a virsliket, ebbe szeletelt sajtot rakunk és a fészekbe tojást ütünk, azt kedvünkre fűszerezzük (só,bors,paprika). Fedő alatt megsütjük.
Én már variálom persze....és ebbe pl. a szelet Trappista fölé egy kocka juhtúró is került, de volt már a helyén kéksajt, vagy mozzarella is. 
Mi szeretünk hozzá salátát vagy savanyúságot enni, de ezt már rátok bízom....
Hja, nem dicsekvésképp, de tettem el idén is "hordós savanyút", ami már kész van, és fincsi.....
(Receptekért e-mailban lehet jelentkezni....hihihi - ez már nagyon egos...!?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése