Akkor most jöjjön a "desszert" a blogkóstolós menüből.
Megvolt a leves, megvolt a főétel és akkor kívánkozik utána egy finom édesség, ugye!? Mivel az őszi sütőtök szezon kellős közepén járunk, nem lehet más hozzávaló itt sem. Találtam ám a nekem sorsolt Mézeskalács konyha blogon sok finom édességet.....és minő meglepetés, volt köztük sütőtökös is! Gyors és nálunk kedvelt desszert a túrógombóc, és adta magát a sütőtökös változat!
Első hallásra mindenki felkapja a fejét a sütőtökös túrógombóc hallatán, de engem meg inkább izgatott a fenti párosítás. Meg kell mondjam, nem is bántam meg, sőt! máskor is készítek ilyet!
Az eredeti és már megszokott túrógombóc változathoz képest tényleg csak a sütőtök a változtatás, úgyhogy bátran lehet kísérletezni nektek is!
Hozzávalók:
- 25 dkg sült sütőtök
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- kb 2dl búzadara
- zsemlemorzsa
- cukor
- olaj
Ha már úgyis van egy kis sült tök - mert miért is ne lenne, ha úgy szeretjük! - akkor abból egy 25 dkg-os darabot kikapargatunk a bőréből és hozzáadjuk a villával összetört túróhoz. Mehet hozzá a tojás és a búzadara. Összekeverjük alaposan és hagyjuk kicsit pihenni - betehetjük hűtőbe - addig megduzzad a gríz.
Ha kész, vizes kézzel gombócokat formálunk és a szokásos módon sós vízben kifőzzük.
Amíg főnek a gombócok, elkészíthetjük a pirított zsemlemorzsát. Pici olajon a zsemlemorzsát megcukrozzuk és aranybarnára sütjük.
Addig meg is főnek a gombócok és mehetnek a zsemlemorzsába hemperegni.
Valójában a sütőtök íze nem dominál ebben a szép sárga gombócban, de így is nagyon finom lett.
Természetesen vaníliás cukros tejföllel ettük, ahogy szoktuk.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése