2012. november 26., hétfő

Fonott hot-dog


Leszögezem, ez a legújabb favorit a kishercegemnél! Valami újdonságot gondoltam a tízóraira készíteni, ezért kezdtem a keresést a kedves bloggereimnél.... Persze találtam kedvemre valót többüknél, de most ez az Illéskrisznél lévő péksüti lett a nyerő. 

Hozzávalók:
1/2 kg liszt,
2,5 dl tej,
2 dkg élesztő
2 csapott ek cukor
1 kk só
1 ek tejpor
5 dkg olvasztott vaj

virsli a tölteléknek
tojás lekenéshez

A hozzávalókat a kenyérsütőbe készítettem - a vaj kivételével - és elindítottam dagasztani. 1-2 perc múlva mehetett hozzá az olvasztott vaj is és dolgozhatott a gép. 
Amikor kellően megdagasztotta a gép, tálba tettem kelni a tésztát.

A kész kelt tésztát 8-10 egyenlő részre osztom és mindegyikből gombócot formálok. Ezeket oválisra nyújtom (annyira hosszúra, mint a virsli amit beleteszek). A két oldalán bemetszem a tésztát és felváltva a virslire hajtogatom. Ettől lesz "fonott" hatása a hot-dognak. 
(fázisfotót találtok Illéskrisznél)

Tepsibe sorakoztatom a virslis rudakat, és hagyom még kelni úgy 15-20 percet. Lekenem tojással és betolom az előmelegített 180C-os sütőbe 20 percre. 

Most ez a legkedveltebb uzsonnalehetőség nálunk..... De vacsorára is elkészíthetitek akkor egy gyors saláta vagy ketchup kerülhet mellé köretnek. 

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszik a recept és hogy már el is készítetted. Sajnos nálunk nem hogy reggelire, de még uzsonnára sem marad. Sáskahaddal lakom...Felesznek rögtön frissen mindent. Nagyon guszta lett! Válaszoltam neked a blogomban! :o)

    VálaszTörlés