Amikor tavasszal beindul a zöldsaláta szezonja, mindenki tojásos nokedlit készít, mert ahhoz dukál igazán a saláta ecetes lével! De miért nem esszük ezt máskor is???
Most is vettem egy fej salátát, mert azt mindig meg tudom kívánni, olyan jó cukros-ecetes lében...... Aztán valahogy a gombhoz a kabátot esete forgott fenn, mert ott volt a saláta, és mit készítsek hozzá? ekkor jött a tojásos nokedli ötlete, mint gyors hétköznapi ebédé.
Készítettem hát egy adag nokedlit - becsületes nevén galuskát - azután 3 tojást felvertem és a még meleg nokira öntöttem és addig kevertem, amíg a tojásból olyan rántottaszerű lesz.
A salátát tisztára mostam, majd felvágtam és salátástálba tettem. Közben elkészítettem a levet, ami só-cukor-ecet és víz elegye. Most kicsit variáltam rajta, és tettem hozzá 2 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát is , de ez persze elhagyható, azonban nem ront a salátán, elhihetitek!
Ezzel vártam ebédre haza a Zuramat, akinek ez az egyik kedvence, nem is tudom miért!?!
Sajnos nem túl fotogén ez a nokedli...... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése