2012. május 23., szerda

Pizzakorong


Gondolom a kisgyerekes anyukáknak nem árulok el semmi újat azzal, hogy a pizza nagy kedvenc nálunk is! Többször előfordult már, hogy más ötletem nem lévén, pizzás csiga került az uzsonnás dobozba. De ugye ismertek már annyira, hogy ha a gyerek nem is unja, én biztos..... Így arra gondoltam egyik nap, hogy meglepem a már hétvégére megrendelt, de elmaradt pizzával.... Igen ám, de ne legyen már az a megszokott, mindig elkészített pizza!!! .....és mi lenne, ha ebből  - ha maradna - akár vihetne is a királyfi másnap tízóraira? No ezért jutott eszembe ez a pizzakorong megoldás! 
Szerintem senkinek nem lesz meglepetés, hogy sima pizza ez is, csak hát kicsiben..... :)
Tehát....a tészta, a már sokaknak unásig ismert és készített sima pizzatészta:

50 dkg liszt, (lehetőleg szobahőmérsékleten, de lehet egy kicsit mikrózni langyosra!) 
1 csapott ek só
1 tk oregano
bors
2 dkg friss élesztő v. 1 tasak szárított 
1 db kockacukor
3 dl víz
1/4 dl olaj

A langyosított lisztet tálba szórom, mehet hozzá a só, bors, oregáno. A kockacukrot a vízbe teszem és meglangyosítom, majd az élesztőt ebben felfuttatom. Mikor felfutott, a liszthez adom, és jöhet még az olaj is és összedolgozom mindezt. Könnyen kezelhető, gyorsan elkészíthető tészta.
Kelesztőtálba teszem és hagyom megkelni. 
Közben elkészítem a pizzaszószt.

Pizzaszósz:
1 doboz (40dkg) paradicsom konzerv
2 kk szárított oregáno
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 ek sűrített paradicsom v. ketchup
bors

A szósz hozzávalóit beleteszem az aprítógépbe és összekevertetem vele, és már kész is a szósz!!! Tudjátok ez a gép egy (fél)istennő!

Ha megkelt a tészta kinyújtom és egy nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy fánkszaggatóval korongokat vágok ki a tésztából és sütőpapíros tepsibe sorakoztatom őket. 
A szószból kenek mindegyik korongra, majd jöhet a tetszőleges feltét......
Nálunk az alap az a sonka-kukorica, most is ez készült! 
Reszelt sajtot szórunk a tetejére és mehet a már előmelegített 180C-os sütőbe kb. 15-20 percre.


Természetesen a feltét lehet bármi amit ti gondoltok, vagy szerettek. Meg kell mondjam , hogy nagy sikerem volt ezzel a királyfimnál, főleg úgy, hogy persze másnap is tudott még belőle vinni az uzsis dobozban!!! Szerintem remek tízórai ötlet, próbáljátok ki! ....és ugye mondanom sem kell, hogy nagyon jól "bírja" a fagyasztást is, így tartalékolhatunk is belőle azokra a napokra ,amikor csak varázsolni van időnk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése