2012. május 27., vasárnap

Gyermeknapra - Fehércsoki nyalóka


Május utolsó vasárnapja - Gyermeknap! Remélem nem szólok még későn, és elkészülhet a legkedvesebb királyfiknak, hercegnőknek ez a kis apróság, aminek mindig nagy sikere van a gyerekek körében.....

Receptet nagyon nem is kell hozzá írnom, mert olyan egyszerű, hogy akár a gyerekek maguk is el tudnák készíteni! Nálunk ez nagyon népszerű, amikor "kisbarátok" jönnek, vagy mi megyünk, gyerekparty,....illetve elkészíthető felnőtteknek is amolyan "gasztroajándék" gyanánt. No jó, akkor nem csokinyalóka a funkció!!! Ilyenkor forrócsoki pálcika az elnevezés! Használata pedig annyi, hogy felmelegítünk egy bögre tejet és a csokipálcikával elkezdjük kevergetni.....és mire a csoki leolvad a pálcikáról, kész is a forró csokink!!! A forró csokihoz hasonlóan az ízesítés itt is ízlés dolga, tehát lehet sima tejcsoki, jó minőségű étcsoki, vagy mint most nálam fehércsoki, de akár ízesített változatot is választhatunk (mogyorós pl)....ez már tényleg csak a fantáziánkra van bízva!!!

Elkészítése pedig azt mondhatom: gyerekjáték! Egy tábla csokoládét gőz fölött felolvasztunk, és az előkészített szilikonos formába - ez lehet bonbon- v. jégkocka készítő - töltjük a folyékony csokit és mindegyik közepébe beleszúrjuk a pálcikát. Betesszük a hűtőbe , ahol legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk. (vagy ameddig a felhasználásra sor nem kerül)

Ha ajándékba készülnek , akkor én celofánba szoktam csomagolni, valami szép kis szalaggal átkötni. Egyszerű, mutatós apróság, aminek mindenki örül. Ismertek valakit is, aki nem szereti a csokit....???? Na ugye, hogy neeeeeem! ....hát ezért telitalálat ez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése