2012. május 4., péntek

Fűszervajjal töltött gomba


Ismét fehérje nap.... De ha hiszitek, ha nem, unjuk már a húst!!! Magunk előtt is megdöbbentő ezt konstatálni, de így van! Ezért többször elgondolkodok a fehérjeforrások másféleségéről, így kerül szóba a gomba, sajt....No de hogyan is? Többször volt már gombapörkölt, pirított gomba. 
Grillezésnél - ugye nem unjátok még ezt a grillezés témát, de én szeretek grillezni..... - szóval akkor szokott lenni grillezett gomba is....de van hogy töltötten kerül a grillrácsra. Lehet a töltelék juhtúrós, ízesített túrós vagy mint most is: fűszervajas. 

A gombák közepéből kitöröm a szárát, ez felhasználható a már ismert gombalevesnél pl. Félreteszem a fejeket. Célszerű ilyenkor nagyobb gombafejeket választani a vásárláskor, ha már akkor tudjuk ,hogy ez fog készülni belőle! 

Közben kikeverem a fűszervajat. Ez a világ legegyszerűbb dolga, ugyanis a puha vajat tetszőleges fűszerekkel jól elkeverjük. Én most sót és zúzott fokhagymát tettem hozzá, kevés petrezselyemmel. Ebből a krémből kap a gomba minden egyes mélyedésébe egy-egy kanállal és mehetnek a sütőtálba. Nem szükséges plusz zsíradék, mert a fűszervajból fog kisülni kellő mennyiség. 
Előmelegített sütőbe tesszük, ami úgy 220C-os és kb 15-20 percig sütjük. 

Mikor kivesszük, a tetejére reszelt sajtot szórunk, ez még ráolvad és finomabb lesz az ízhatás.

Előételként, köretként, de akár főételként is megállja a helyét bármelyik ételsorban. 
Nálunk most kiegészítő volt a fehérje napos sült csirkeszárny mellett , és zöldsalátát ettünk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése