Tavaly nagy sikere volt a bloggerek között (is) a Kenyér Világnapjának (október 16.) Ezen alkalomból készültek finomabbnál finomabb kenyerek, bagettek, péksütemények. Sokan rukkoltak elő érdekes formázásokkal, mások a minőségi alapanyagokra helyezték a hangsúlyt. Nekem mindegyik kedvemre való volt. Én is beszálltam ebbe a körbe, nagy örömömre szolgált , hogy sikere volt az általam készített bagetteknek, kenyérkének. Ezeket megnézhetitek itt, itt is és itt is.
Ezért örömmel készültem az idei nagy napra is. Lázasan keresgettem az ötletek között, elméletben gyártottam a kenyereket, péksüteményeket......a végére aztán ez lett:
Négyféle töltelékkel töltött bucik.
Az egyik töltelék a már akár megszokottnak is nevezhető aszalt paradicsom volt, mit tegyek, ha imádom!? Ehhez tettem friss bazsalikom levelet.
A második töltelék a fekete olívabogyó és aszalt paradicsom kombó volt.
A harmadik a pirított hagymás töltet.
A negyedik pedig a most favorit kaliforniai paprikakocka lett.
A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
2 kk só
2,5 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz
1,5 dl tej
A fenti hozzávalókat kenyérsütő gépbe tettem és kidagasztattam és megkelesztettem. A tésztát 8 részre osztottam és gombócokat formáltam és hagytam pihenni őket. Ha kicsit dagadtabbak lettek, akkor korongokat készítettem és megtöltöttem kettesével a töltelékkel. (erről fázisfotókat is készítettem, de hogy ti nem láthatjátok, annak az az oka,hogy ügyesen eltüntettem átmásoláskor.....brrrrrr) Tehát képzeljétek el, hogy a korongokat megtöltöm egyszer aszalt paradicsommal, utána a következő kettő buci az fekete olívabogyót kapott aszalt paradicsommal , ezután a pirított hagymával kentem be a tésztát és utoljára pedig beledolgoztam a tésztába a kaliforniai paprikakockákat.
Mindegyikből mini bagetteket vagy inkább bucikat formáztam és hagytam még kb. 20 percet kelni.
Mielőtt a sütőbe kerültek, lepermeteztem őket friss vízzel és mehettek az előmelegített 200C-os sütőbe 20 percre.
Ha kész volt a sütés, még egyszer kaptak egy vízfröccsöt, hogy szép legyen a héjuk.
kaliforniai paprikakockákkal... |
aszalt paradicommal... |
fekete olívabogyó+aszalt paradicsom... |
sült hagymával... |
Nagyon ötletes, ügyes vagy!Olgis.
VálaszTörlésKövetője lettem a blogodnak.
VálaszTörlésNézz be hozzám te is.Olgis.
Jól néz ki.
VálaszTörlés