Van néhány kedves blogom, amit szívesen lapozgatok amikor ráérek, vagy célirányosan keresek valamit. Most is így volt - mármint a célirányos verzióban - mert a böjthöz nézelődtem néhány új finomság után.... Ekkor akadtam rá erre a salsa variációra Duende-nél. El is határoztam, hogy még nem késő, utolsó pillanatban szerzek be zöld paradicsomot, és ki is próbálom. Erre....a szomszédasszony átkiáltott másnap a kerítésen, hogy elfogadnám-e, mert van neki még egy kis zöld paradicsomja, és ő már nem akarja felhasználni....Persze ,hogy elfogadtam, mert már tudtam a sorsát!
Elővettem hát a félretett receptet és hozzáláttam az én zöld salsám elkészítéséhez.
Kellett hozzá:
5-6 szem közepes méretű zöld paradicsom
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
bors
só
olívaolaj
1 citrom (leve és héja reszelve)
chili (kedvedre)
A paradicsomot és a hagymát karikára vágtam és egy tálban lesóztam ezeket és hagytam állni kb. fél órát. Utána ezeket az aprítóba tettem, hozzáadtam a többi hozzávalót, a fokhagymát, petrezselyemzöldet apróbbra vágva, borsot, a citrom levét. Kicsit mixeltem, de nem kell teljesen pépesíteni!!!
Ekkor én lecsepegtettem egy kicsit. Ha kész , hozzáadom a citrom reszelt héját és az olívaolajat.
Az első változat után - aminek nagy sikere volt - készült egy második változat is, ahol már a hagymát lila hagymára váltottam, ezzel sokkal mutatósabb lett.
Ebből készültek a gasztroajándékaim is....
Nagyon örülök hogy ízlett! :) És irtó édik az üvegcsék! :)
VálaszTörlés