2012. július 30., hétfő

Töltött krumpli - majonézes kukorica-tonhal salátával


Egy előző posztomban már szó esett a töltött krumpliról, de ott egy másik töltelékkel szerepelt. Akkor ígértem, hogy hozok még másikat is, hát most itt van!

A történetét akkor már ismeritek, az elkészítését is csak nagyvonalakban fogom most leírni, hátha valaki nem akarja "előhalászni" a régebbi bejegyzést.

Szóval nagyobb méretű krumplikat válasszunk, fóliába csomagoltan tegyük sütőbe és kb 1-1,5 órát süssük, hogy a belseje is jól megpuhuljon. Ekkor kivesszük, kicsomagolás után óvatosan fogva - mert forró! - kettévágjuk és megsózzuk,, majd teszünk rá egy késhegynyi vajat és ezzel szépen eldolgozzuk a krumpli belsejét. Csinálunk egy kis fészket  a tölteléknek. 

Itt most egy majonézes töltetet hoztam, nekem speciel ez a kedvencem! 
Ennek az elkészítése is roppant egyszerű és gyors. Csinálunk egy majonéz-mustár-tejföl kombinációt, pici citromlével, sóval, borssal még ízesítjük és mehet bele a konzerv kukorica és a lecsöpögtetett tonhal (ez is konzerv volt 2 db). Jól kikeverjük és lilahagymát vékony karikára vágva tegyünk a tetejére és mehet a hűtőbe egészen a felhasználásig. 
majonézes kukorica-tonhal saláta

Amikor kész a krumpli és kéri a tölteléket, akkor belekanalazunk ebből a majonézes salátából 1-2 kanállal és teszünk rá a hagymából is 1-2 karikát és megszórjuk reszelt sajttal aztán mehet is a tányérra. 

Kerül mellé zöldsaláta, fokhagymás joghurtos öntettel.

Mint említettem már az előző posztban is, nagyon ajánlom vendégvárónak, vagy nyári vacsinak. Nagyon laktató, ezért ne tévesszen meg senkit, mert egy személynek elég egy egész krumplit számolni!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése