2014. december 21., vasárnap

Burgonya lasagne csirkemellel - Blogkóstoló 20.



Játszottunk! méghozzá blogkóstolóst! Immáron a 20. alkalommal volt lehetőség csatlakozni a blogos játékhoz, és mivel nagyon tetszik, én is többedik fordulóban vettem részt. A jelentkezés után mindig nagy izgalommal várom, hogy kit sorsol ki hozzám a szerencse - vagyis a játék házigazdája. 
Eddig érdekes összefonódások voltak a játékban hozzám sorsoltak és egy másik ajándékozós blogger játékban résztvevők között. Gondolok itt arra, hogy Akit a bloggerkarácsonyra megajándékozhattam, aztán a blogkóstolón tőle kóstolhattam....Most pedig fordítva történt, akitől én kaptam az ajándékot, az ő blogját sorsolta nekem a szerencse! Éspediglen ő nem más mint az Őrült Szakács, aki CiróBácsi alias Steffel Csaba az ő ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEK-kel! .....és találó a meghatározás, mert tényleg őrülten jók amiket megoszt velünk, és őrülten jó stílusban teszi mindezt! 
Mikor abban a másik játékban kiderült, hogy tőle fogok meglepit kapni, nagyon vártam ,hogy egy pasi mit fog összeállítani - és meg kell mondjam, kellemesen csalódtam és nagyon-nagyon örültem a csomagjának. Azóta is mindig eszembe jut, amikor a csomag tartalmából kezembe kerül ez-az. Ezért is szép többek között egy ilyen játék! 
Természetesen akkor ránéztem a "pasi" blogjára is, és nagyon érdekesnek találtam, már-már őrültnek, és be kell vallanom, nagyon meg is szerettem!!! Azóta is rendszeresen látogatom és lopok az ötletekből - ugye nem haragszol érte, CiróBá!
Szóval mondhatnánk, hogy könnyű dolgom volt, ismert blogról kellett szemezgetnem.... aha.... no épp hogy nem volt könnyű!!! Ugyanis itt annyi de annyi a jó étel, hogy nem lehet könnyen választani!!! 
Többet elmentettem, hogy majd ezt, aztán azt, és a végén megcsináltam néhányat.....
Most amit hoztam nektek a blogkóstolós játékra, ez a rakott burgonya - pipihusival avagy nem csak optikai-tuning nevű könnyű kis étel nálam a burgonya lasagne csirkemellel nevet kapta a keresztségben. 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
6-8 közepes krumpli
10 dkg edami sajt
15 dkg sonkaszelet
4 tojás
1 tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg vaj-margarin
zsemlemorzsa, só, bors,

A krumplikat héjában megfőzzük, a tojásokat is. A csirkemellet só-borssal befűszerezzük és a vaj 2/3-án elősütjük. Tányérra szedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsíradékon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. A tejfölt zúzott fokhagymával, a pirított hagymával és só-bors kombóval elkeverjük. 
Közben megfőtt krumplit és tojásokat megpucoljuk. A krumplikat vékony karikára szeleteljük és a tejfölös keverékben óvatosan átforgatjuk.
Egy hőálló, sütésre alkalmas tálat kikenünk a megmaradt vajjal és zsemlemorzsával megszórjuk. Ebbe öntjük a krumplit és beborítjuk az elősütött hússal, erre jön a szeletelt tojás és ráfektetünk még egy sor sonkát. Jöhet rá a reszelt sajt szőnyeg! Itt az eredeti recept sajtszeleteket írt, és eltértem ettől, de máskor nem fogok!!! 

Előmelegített 180C-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. 

Szépen szeletelhető, ízletes, és gyors ebéd-vacsora, vendégváró lett belőle. Örülök a receptnek és szívesen készítem el máskor is majd. 


1 megjegyzés: