2014. november 27., csütörtök

Paplansüti




Szerintem ez is egy olyan sütirecept, ami végigsöpört a blogokon és az "egyéb" közösségi oldalakon..... Így én sem maradhattam ki a sorból, hogy elkészítsem!

Kedves vendéget vártam egy kis délutáni csevegésre, tea-süti dukál hozzá, igaz?! Erre az alkalomra készítettem el ezt a gyors és egyszerű , de mégis nagyon finom sütikét.
Egyszerűsége abban rejlik elsősorban, hogy olyan "bögrés" változat, alig kell mérni a hozzávalókat.....

A bögre mérete: 3dl.
A tésztához:
2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 ek kakaópor
1 cs. sütőpor
3 egész tojás

A túrókrémhez:
50 dkg túró
1 ek vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 rúd vanília vagy esszencia
4 dl tej
1 tojás sárgája

A süti elkészítését a krémmel kezdjük. Megfőzzük a vanília pudingot a megszokott módon. Felturbózzuk a vaníliarúd kikapart magjával. Csomómentesre főzzük, majd vízfürdőbe tesszük, átkeverjük és hagyjuk langyosra hűlni.

Amíg hül a puding, elkészítjük a tésztarészt a sütihez.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojást a cukorral kihabosítjuk, mehet hozzá a langyos víz és az olaj, majd elkeverjük benne a lisztes keveréket. 

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, ami ilyenkor elég lágynak tűnik, nem kell megijedni.

Összeállítjuk készre a krémet. A túrót áttörjük és elkeverjük a már kihűlt pudinggal. Habzsákba töltjük a túrós krémet, és berácsozzuk a barna tésztánkat.

Előmelegített 170C-os sütőbe tessszük, kb. 40 percig - tűpróbáig - sütjük. 
Nem kell meglepődni, szépen kialakul sütés közben a "paplan"-forma! 
Az első próba utáni jó tanács: sokkal tetszetősebb lesz a sütink, ha sűrűbb rácsozást csinálunk, apróbb kockákkal. 




1 megjegyzés:

  1. Húh, ez aztán nagyon szépre sikeredett, örült gondolom a vendéged! :)

    VálaszTörlés