2014. szeptember 11., csütörtök

Gyömölcsös rizstorony - Blogkóstoló 18.Egy ismétlődő játék újabb állomásához érkezett ez a bejegyzés. A többi már elkészült előbb....de tudjátok hogy van ez ilyenkor ...
Nagy örömmel jelentkeztem ismét a játékra, nagy izgalommal vártam, hogy kit sorsol ki a blogkostolós szerencsekerék most páromul. .....hát jól megkaptam a leckét , mit ne mondjak! Nem kisebb bloggerina lett a társam ebben most mint Dina a Dina világa blog! Gondolom mindenki ismeri már közülünk és megérti, hogy miért kezdtem izgulni, hogy mit fogok tőle készíteni?! 
Érdekességként említeném meg itt, hogy immár többedszer játszok blogkóstolót és ezidáig szinte mindig olyan blogtársakat kaptam párnak, akik sütiben, édességben erősek, vagy maga a blogjukban is ez a fő vonulat....Ami persze önmagában nem lenne annyira érdekes, csak tudni kell, hogy én viszont nem vagyok egy édesszájú, és nem is jellemzően készítek tortákat, süteményeket.... No szóval így duplán erősnek éreztem a kihívást erre a játékra! 
Többször átlapoztam Dina blogját......eljátszottam a gondolattal, hogy akkor ezt készítem el,... aztán jött egy újabb ötlet, hogy akkor inkább az lenne jobb, és végül erre a rizsgolyóra esett a választásom, de persze újragondolva - hisz ismerhettek már! Így lett belőle egy gyümölcsös rizstorony, aminek elkészültekor nagy volt a sikere!

Igyekeztem szem előtt tartani Dina minden jó tanácsát, minthogy ne golyóban gondolkodjunk - mint látjuk nem is lett golyó - mert az nagyon macerás -pfujjj, csak türelem kell hozzá,na! - ezért készült ilyen elegáns toronynak. 
Mondjuk épp vendégek jöttek és nekik készültem ezzel a desszerttel, és le is arattam a babérokat vele mi tagadás! 

Elkészítettem a hagyományos tejberizst. Az arányokat szigorúan betartva 1:1:1 arányban a víz-tej-rizs. A végén cukor és vaníliás cukor is került bele.
Én most meggybefőttet használtam, és a levéhez rumaromát adtam, ebben hagytam állni még a meggyszemeket.

Előkészítettem a desszertgyűrűket és ebbe tettem az első réteg kész tejberizst, majd a meggyszermeket sorakoztattam rá, utána jött még egy réteg édes rizs és a végén megszórtam csokireszelékkel. Ez nem volt a legjöbb ötletem, mert kicsit ropogós maradt még a tálaláskor is. Legközelebb szót fogadva igazi csokit reszelek, mert az lágyabb lesz ehhez a desszerthez. 

Hűtőbe tettem és várták a vendégeket.......

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Szépet alkottál! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó választás volt! mutatós is, finom is!

    VálaszTörlés
  3. Ó, de szép lett! Így sokkal gusztább, nagyon jó ötlet volt átalakítani! :)

    VálaszTörlés