2014. július 17., csütörtök

Tejben-vajban sült csirkecomb - Blogkóstoló 17.Ismét indult egy újabb blogkóstolós játék..... A mostaninak "A tetovált lány" Ági lett a gazdája.

Ez egy olyan játék ahol a szerencsére bízva magunkat, ismerkedve egymás blogjával olvasgatjuk azokat, és ami megtetszik meg is főzzük onnan. Néhány játékkal ezelőtt kapcsolódtam csak be ebbe a játékba, de annyira megtetszett, hogy nem hagynám már ki a továbbiakban. Az egyik oka pedig az, hogy borzasztóan kíváncsi vagyok....mi tagadás, ha bevallom (már miért is ne tenném?) ha nem, de ez így van! Egészséges kíváncsiságomat tudom ilyenkor kielégíteni, amikor is a hozzám sorsolt bloggerrel ismerkedhetek, olvasgatva a blogot kirándulok az ő ízléséhez közel álló ételek között. A másik oka, hogy több olyan bloggal is találkozhatok így, amiket eddig vagy nem ismertem, vagy már ismertem, és szeretem is, tehát szívesen látogatom bármikor. 
A mostani sorskerekes választás is ez utóbbihoz sorolandó. Ugyanis ebben a fordulóban "Tortafüggő Marisz blogját" kaptam meg kóstolásra. Nem ismeretlen előttem már a bloggerina sem, hisz a karácsonyi játékban neki küldtem ajándékot, meg egyébként is rendszeresen olvasom a receptjeit. 
Ettől függetlenül jól feladta a leckét ez a játék! Történt, hogy a játék házigazdája azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy lehetőségekhez mérten ne édes receptek közül válogassunk. Kedvemre való volt az ötlete, hasonló cipőben járok én is többször, hogy sok az édesség..... Azonban mint a blogpárom blogcíme is mutatja, ő egy édességkedvelő, tehát a palettán kisebb a kínálat a nem édes lehetőségekből....
De persze találtam...... többet is.....most egyet hoztam nektek, de szerintem maradt a tarsolyomban még kipróbálásra váró bőven!

Amit kiválasztottam Marisztól, az a tejben-vajban sült csirkecombok. Az elnevezés is nagyon mesebeli, és az íze sem hazudtolta ezt meg.  Az elkészítése is egyszerűnek mutatkozott, akár gyors vacsorának, vendégvárónak is ajánlom bárkinek.

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy családi kedvenccé lépett elő ez az egyszerű finomság. A receptet tartalékoltam, a kis királyfim szülinapjára szerettem volna elkészíteni. Már csak azért is, mert a csirkecomb nyerő húsféle nálunk, meg a neve alapján kicsit ünnepibbnek is éreztem ezt az ételt. Igazam lett! 

Én csirke felsőcombokat vettem elő ehhez, befűszereztem a szokásos csirkehús fűszerrel a combokat, beletettem a sütőtálba és felöntöttem 2,5 dl tejjel, majd vajkockákat raktam a húsokra. 
Lefóliáztam és 185C-ra előmelegített sütőbe tettem kb. 35-40 percre. Ekkorra megpárolódtak és lekerült róluk a fólia, mehettek vissza a sütőbe még pirulni úgy kb. 15 percre. Szép pirosra sütöttem a bőrös felét is mindegyik combnak. 
Az "eredeti" receptben szerepelt szárított rozmaring vagy majoranna is, de én most ezeket elhagytam, mert az ünnepelt annyira nem rajong még ezekért az ízekért. 

A köret eredetileg a burgonyapüré volt, ami szerintem jól passzolt is hozzá, azonban a királyfim nem eszi, neki a rizs a favorit köret, hát most ugye neki kedvezve ezt tálaltam mellé.


Mondanom sem kell, hogy most sem csalódtam Mariszom receptjében! Ígérem, hogy máskor is kerül ez a finomság az asztalra, de akkor már bátrabb leszek és nem hagyom el a majorannát vagy a rozmaringot! 

Van még néhány recept amit ki fogok próbálni tőle..... de ugye ezzel sem mondtam semmi újat már......


1 megjegyzés:

  1. Jaj, de örülök, hogy sikerült választanod az ételeim közül!
    Annak mégjobban, hogy a családnál is sikered volt ezzel a recepttel!
    dehát ez nem véletlen, te egy igazi cheftündér vagy! :)

    VálaszTörlés