2013. december 1., vasárnap

Bazsalikomos-sajtos csirkemell - Blogkóstoló 13.


Már régóta olvasgattam a gasztroblogokon erről a játékról, de mindig lemaradtam....igen, a Blogkóstolóról van most szó! Aztán egyszer kaptam egy kis unszolást, vagy inkább felhívást Teller Zsuzsitól, hogy Csak mert szeretem blog írója Janka indítja a következő játékot, jelentkezzek, és végre időben jelentkeztem is.....és minő meglepetés, részt is tudtam venni benne!! Nagy izgalommal vártam, hogy kit sorsol ki hozzám a jó szerencse, és ki lesz aki engem "megnyer", mennyire fogok tetszeni neki, illetve mennyire tetszik majd annak a bloggerinának  akit én kaptam, amit elkészítek a blogjáról.

Örömmel vártam a sorsolást és érdekes volt, amikor - az  eddig számomra ismeretlen - Kisribizli blogjába belekukkantottam, ugyanis nagyon sok megegyező receptet találtam benne ami nálam is elkészült már.
Mivel az ars poéticám: véletlenek pedig nincsenek! , ezen már nem is lepődtem meg! Csak úgy halkan jegyzem meg, hogy aki pedig engem kapott épp egy "Tündérkonyhás" Tünde.....Szóval ennyit a véletlenekről! :)

Viszont ezek az egyezőségek nemhogy megkönnyítették volna a dolgomat választás tekintetében, sőt, inkább nehezebbé tette, hogy találjak olyat amit elkészíthetek a játékra, és még nem szerepelt esetleg nálam is. No azért nem adtam ám olyan könnyen fel.... bár bevallom, kicsit hazai pályán mozogva készítettem el a következő ételt.
Sokszor kerül nálunk is asztalra, és mivel csirkemell mindig jöhet, mindig van a fagyasztóban "vész" esetére is néhány adag. Jól jött ez most is, egyik vacsorára készítettem el Kisribizli  bazsalikomos-sajtos csirkemell variációját kicsit felturbózva.

A csirkemell szeleteket vaj-olaj keverékén elősütöttem. A sütőtálba sorakoztattam mindegyik szeletet és mehetett rá az első "feltét" a kis mozzarella sor, közéjük bújtatva néhány friss bazsalikom levéllel. Nálam mindig van itthon egy cseréppel ebből a fantasztikus zöld fűszernövényből, mert szerintem a friss bazsalikomnak nincs párja, és valljuk be őszintén, a szárított változata megszégyenítő kicsúfolása az igazi friss változatnak.Szóval ezekből csipkedtem párat a mozzarella golyóbisok mellé.....Aztán jöhetett a következő feltét a sonkaszeletek , majd erre a paradicsomkarikák. Ezek is kaptak azért egy bazsalikompuszit, majd jöhettek a sajtszeletek, ezzel beborítottam mindegyik húst és már várta őket az előmelegített sütő, ahol úgy kb. 25percig sültek.

Ez egy igazi "olasz" vacsoraötlet, amit nincs aki ne szeretne, és nem mellesleg gyorsan elkészíthető! Köretek ötlete is határtalan, választható mellé rizs, krumplipüré, hasábburgonya.......vagy amihez épp kedvünk van!

Köszönöm a lehetőséget ,hogy részese lehettem ennek a Blogkóstolós játéknak, nagy örömmel készültem és remélem megfeleltem az elvárásoknak, és nem okoztam csalódást Kisribizlinek sem.
Ígérem, hogy most már jobban figyelek, ha ismét hirdetik ezt a jó kis gasztro játékot, mert nem szívesen maradnék már ki belőle!!!!

Jó sütés főzést, jó játékot mindenkinek!
3 megjegyzés:

  1. Szió! Meg nyugtatás képen írom, nagyon tetszik a blogod! Többek között azért mert szinte egy idős az enyémmel, és a szerkezete, külalakja és a mondanivalója is majdnem azonos. Szerintem mi is rokon lelkek lehetünk ha már egymástól függetlenül ennyire hasonlót alkottunk. ;)

    VálaszTörlés
  2. Jó választás, jó "turbózás", újra kedvet kaptam ehhez a rég elkészített recepthez! :)

    VálaszTörlés