2011. április 26., kedd

A kenyér .....Limarának ajánlom



Hát igen....ez volt a kezdetek kezdete!!! anno kb. egy éve pogácsareceptet kutattam a neten, és valahogyan Limara oldalára keveredtem ....ugye nem kell senkinek bemutatni !!! és akkor én azért maradtam itthon szabadságon ,hogy nagytakarítok, és közben - gondoltam én - bedobok egy tepsi pogit a sütőbe.... no ehelyett meg ottragadtam a http://www.limarapeksége.blogspot.com/ oldalon!!! annyira, hogy elragadtatva magam, még e-mailt is küldtem Limarának, hogy ennyit a takiról, sülnek a pogik! azóta többször is imába foglaltam már a nevét - gondolom vagyunk így többen itt egymást közt! - és az ő blogja nekem azóta is a biblia! amit ott találok úgymond "csukott szemmel" készitem, ajánlom.
Ezért is gondoltam így, hogy "blognyitó" receptként az ő jól bevált fehérkenyerének magam készített változatát teszem ide nektek.... a fázisfotóktól ugye eltekintetek, hisz életem első igazi sütőben (nem kenyérsütő gépben!) sütött kenyerét mutatom nektek itt. Aki már sütött kenyeret ismeri az érzést, ami semmi máshoz nem hasonlítható, amikor magad sütötte kenyeret teszel a családod elé az asztalra....
....hát ezért ajánlom ezt az oldalnyitót az én blogomon Limarának, mert ő indított el bennem valamit, amit azóta is hordozok és remélem fejlesztek is - ezt majd Ti megmondjátok!
Így ne haragudjatok, ha  több "Limarás" recepttel találkoztok majd nálam, de ugye megértitek!

Akkor jöjjön a kenyér:

hozzávalókat a már emlitett oldalon http://limarapeksege.blogspot.com/2008/11/mondhatom-ez-lett-mindennapi-kenyernk.html találtok én már csak az én általam készített fotóját teszem mindehhez.


2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, igazán megtisztelő számomra, hogy nekem ajánlod az első bejegyzésedet! Boldog vagyok, hogy részem lehetett az indulásban. A kenyér gyönyörű!:)

    VálaszTörlés
  2. De szép kenyérke!El tudom képzelni milyen illata lehetett!
    Úgy örülök, hogy elkezdted!Nagyon, nagyon!

    VálaszTörlés