2016. január 10., vasárnap

Bögrés palacsinta - Blogkóstoló 26.
Ismét játékban vettem részt! Most a soron lévő, 26. blogkóstoló háziasszonya Lívia, a Simone gasztroságai blog volt.  Szeretek a blogkóstolókba beszállni, mert sok számomra még ismeretlen és igényes, jó bloggal találkozom ilyenkor! Persze jelen vannak a már jól ismert, sokszor látogatott bloggerinák is, őket is szívesen lapozgatom.

A mostani fordulóban Évi, Takarékos konyha blogját kaptam a sorsolásnál. Nekem új oldal volt, de megszerettem, és most már látogatni fogom a jövőben is! Nagyon sok jó, praktikus, és mint a címe is mondja takarékos recept van nála, érdemes benézni másoknak is ! 

A választásom egy gyorsan elkészíthető finomságra esett. Egyik nap a barátnőim jöttek hozzám látogatóba és egy különlegesebb uzsonna desszertre gondoltam. Ekkor esett a választásom Évi bögrés palacsintájára
Az elkészítése igen egyszerű, ahogy a bögrés sütiké általában, és most egy kicsit snackesebb változatban gondoltam elkészíteni, nem a hagyományos palacsinta formájában. 

Hozzávalók: a bögre normál kb.2,5 dl méret
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 ek cukor
1 van.cukor
olaj

A tojást szétválasztom és a fehérjéből habot verek. A két sárgájához hozzáadom a lisztet, cukrot, van.cukrot, a tejet és kicsi olajat. Elkeverem, majd hozzáadagolom a fehérje habot. 
Eredetileg normál palacsintaméreteket sütött belőle Évi, de én most egy kis sütővel palacsinta korongokat sütöttem. 
A tálaláskor minden tányérra került a puha palacsintákból és mi most lekvárral ettük, fahéjas porcukorral szórva. De persze a töltelék ízesítést mindenkinek ízlése válogatja. 2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Örülök hogy ezt választottad ez valóban hamar elkészül és nagyon finom! Annak külön örülök hogy érdemesnek tartod a blogomat arra hogy máskor is benézzél hozzám! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Hűha, ezt is meg fogom kóstolni tőled! ;-)
    Ha érdekel mi lett a fánkjaid közepéből kiszúrt kis körökkel, kukkants be hozzám újra... :-)

    VálaszTörlés