2015. november 8., vasárnap

Sörbunda alatt sült csirkemell krumplival - Blogkóstoló 25.


Elérkezett a Blogkóstolós játék újabb, immár 25. fordulója! Gondoltam, hogy ez olyan szép kerek , vagy valami olyasmi szám, hogy egy egész menüsorral készülők! 
Izgalommal vártam, hogy most kit sorsol ki nekem a szerencse és a játék házigazdája  Andi a "Xsara , próbálkozásaim a konyhában" blogról

Kivételesen most nem egy "sütis blogot" hozott nekem a sorsolás, aminek kicsit örültem - ha nem haragszotok! 

A jubileumi blogkóstolón Konyhavirtuóztól kóstolhattam! Ennek külön érdekessége, hogy az előző játékban viszont ő kóstolt tőlem, igaz kicsit kalandosan de nagyon ügyesen! 

Hát belevetettem magam az előttem már nem ismeretlen blogba, de immár más szemmel nézegettem az ott fellelhető recepteket! őszintén? elvesztem a sok finomság között!! Így történt az ,hogy nehezen válaszottam ugyan, de összeállítottam egy őszi menüsort tőle. 

A menő főfogása ez a Sörbunda alatt sült csirkemell krumplival
Eredetileg ez egy karajrecept volt, de mivel mi nem annyira szeretjük a sertéshúst, így én most cseréltem a receptben szereplő húst csirkemellre. 

Hozzávalók:
4-6 szelet csirkemell
3 dl sör
3 tojás
8 kanál liszt
kb 1kg burgonya
só, bors, petrezselyem

A csirkemelleket felszeleteljük, majd fűszerezzük sóval, borssal. 
Közben elkészítjük a sörbundát. A tojásokat a sörrel, fűszerekkel elkeverjük, mehet hozzá a petrezselyem is , majd a lisztet adjuk hozzá és habverővel csomómentes masszát keverünk ki. 
Egy tepsit, vagy sütőtálat kikenünk olajjal, majd a hússzeleteket a sörtésztában megmártjuk és lerakjuk a tepsi aljára. A krumplit kockára vágjuk és azt is megfürdetjük a masszában, ráöntjük a hús tetejére és fóliával letarkarva 180 C-os sütőben 30-35 percig így sütjük. Ha elég puha a krumpli, levehetjük a fóliát és további 15-20 percig pirosra sütjük.

Ha hagyjuk kihűlni, akkor szépen szeletelhető és jobban mutat a fotón! De mivel én türelmetlenül melegen vágtam fel, nem lett annyira fotogén ez az igazán finom és jól elkészíthető, egytálétel. 


1 megjegyzés: