2013. május 6., hétfő

Anyák napi szívecskés linzer



 Május első vasárnapja az Anyák Napja. 
Büszke vagyok rá, hogy 10 éve engem is köszöntenek ezen a napon. De én sem mulasztom el sosem megköszönteni az én Édesanyámat, aki életet adott nekem, szeretettel nevelt, útra bocsátott és messzi távolból figyeli életemet. 21 éve párom anyukáját is köszönthetem ebből az alkalomból, amit szívből teszek minden ilyen májusi vasárnapon. 

Erre az ünnepre egy igazán szívből jövő sütikére gondoltam, amit szívesen adhatok át annak az Anyának, akinek az én másik felemet köszönhetem.Az ő kedvére sütöttem ezt a linzerkét, kicsit megvariálva a szokott formát.

Édesanyámat a sok km-es távolság miatt csak telefonon tudom ilyenkor köszönteni, de gondolatban küldtem neki is ebből a linzerből, szívem egy darabjával......


Nem tudom kell-e még elmondanom, a szokásos 3:2:1 arányos linzertészta receptjét? De hátha vannak még itt új olvasok..... akkor nekik elmondom a megszokott összeállítást:
30 dkg lisztet, 20 dkg hideg margarin kockára vágva, 10 dkg cukor - ezeket én az aprítógépbe szoktam tenni, morzsásítani - de persze szabad kézzel gyorsan összegyúrni is, ekkor már mehet hozzá az 1 db tojás sárgája is. Gyorsan összeállítjuk (tudjátok a kéz melegétől megolvad a vaj és ragacsos lesz a tészta!) a tésztát. Kettévesszük és felét piros ételfestékkel élén színűre színezzük, másik fele marad 'fehér', gombóccá formáljuk, és mehet a folpack rá és pihi következik a hűtőben, úgy kb 1 óra. 
Ezután kivesszük a tésztát és 1cm egyenletes vastagságúra nyújtjuk és kör alakú formákkal kivágjuk mindkét színnél. A közepét egy szívecskéssel szintén. Figyeljünk arra, hogy párban dolgozzunk, illetve mindegyik szívecskés lapnak ,legyen egy sima korong talpa!
A sütőt előmelegítjük 180C-ra és 8perc alatt megsütjük a linzerlapokat.
Amikor kihűltek, mindegyik kap egy pötty házi baracklekvárt és szépen dobozba sorakoztatjuk őket. Fém, zárható sütisdobozban akár több napig is eláll, sőőőőőt, de ezt csak mesélték nekem, mert nálunk nem volt még több napja egy ilyen linzernek..........





1 megjegyzés: