2012. március 5., hétfő

Baconba bújtatott mozzarella


Akkor lássunk neki a DIÉTÁNAK!!!!
Ugye tudja mindenki, hogy délelőtt csak gyümölcs.....

Aztán az első nap - még csak az első! - fehérje nap. Hát ugorjunk is bele, kezdjük egy finomsággal , a baconba bújtatott mozzarella receptjével. Mégpedig azért ezzel, mert ez egy egyszerű, kezdő háziasszonyoknak is könnyen elkészíthető fogás.
Most kivételesen a nagy golyós mozzarellát vettem ehhez, mert egyébként jobban szeretem a kis apró golyós változatot....Egy nagy golyót négybe vágunk, és egy csík bacont kettőbe.....Eddig követhető a kezdőknek is? és a mozzarellát keresztbe betekerjük a szalonnacsíkokba és ha szükséges összetűzzük fogvájóval. 
Bő olajat hevítünk és pirosra sütjük a golyóbisokat! Vigyázat, nem kell túlsütni, csak annyira, hogy megpiruljon a bacon, mert ha tovább sütjük, kemény lesz a mozzarella!
Ugye, hogy egyszerű!!?? 

A fehérje napon ez lesz a főfogás és ehhez készítünk egy zöldsalátát. Ilyenkor a saláta kaphat joghurtos - netán majonézes - öntetet, ha valaki nem szívesen mond le róla. De én jobban szeretem a hagyományos olaj-balzsamecet párost a salátámon. 

Ha a diétához számoljuk az adagot, akkor tudjuk, hogy 20dkg-nak megfelelő hús-fehérje mennyiséggel számolunk. Így tegyük hát a mozzarellánál is! Ez kb. másfél nagy golyó fejenként. 
vajban párolt cs.mell, baconba bújtatott mozzarella, rántott sajtgolyó

1 megjegyzés: